Kuchařské recepty pro každého

Rybí filé na rajčatech

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky rybího filé
olej
1 mrkev
2 plátky celeru
5 rajčat
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
10 dkg strouhaného tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev a celer nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.
Rybí filé vložíme na rozehřátý olej, přidáme celer, mrkev a rajčata a dusíme.
Po chvilce je podlijeme několika lžícemi vody a dusíme, až filé změkne.
Pak filé vyjmeme, do výpeku přidáme mouku rozmíchanou v troše vody a za stálého míchání krátce povaříme.
Přidáme zpět filé a prohřejeme.
Pak filé posypeme jemně nastrouhaným tvrdým sýrem a zahříváme pod poklicí, až se sýr roztaví.
Hned podáváme - nejlépe s bramborovou kaší.
Rybí filé na rajčatech
Rybí filé na rajčatech