• 600 g rybího filé
• 400 ml rybího vývaru
• 400 ml kokosového mléka
• 2 jarní cibulky
• česnek
• feferonka
• olej
• 20 g zázvoru
• 1 lžička mleté kurkumy
• 4 lžíce rybí omáčky
• stonek citronely
Zázvor a česnek oloupeme, feferonku omyjeme a očistíme a všechno nakrájíme nadrobno.
Česnek, zázvor a polovinu papričky za stálého míchání osmahneme na rozehřátém oleji.
Přidáme kurkumu, rybí vývar, kokosové mléko a rybí omáčku a necháme přejít varem.
Citronelu omyjeme, očistíme, nakrájíme šikmo na kousky, vložíme ji do omáčky a nepřikryté asi 5 minut vaříme.
Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozkrájíme na kousky, přidáme do omáčky, přikryjeme a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
Citronelu vyjmeme, cibulky očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme.
Kousky filé s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme cibulkou a zbylou feferonkou a podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.