• 250 g filet z tresky (nebo jiné bílé ryby)
• mořská sůl
• 1 lžíce čerstvého rozdrceného zázvoru
• 2 stonky jarní zelené cibulky
• 2 lžíce sojové omáčky
• 3 lžíce olivového oleje
Filety osušíme papírovým ubrouskem, jemně z obou stran posolíme, dáme je do zapékací misky a posypeme rozdrceným zázvorem.
Misku dáme do parního hrnce s několika centimetry vody, ale tak, aby zůstalo pár dírek nebo prostor v nástavci volný pro únik páry nahoru.
Hrnec zapneme, přikryjeme pokličkou (stoupající pára bude z pokličky kapat na rybu) a vaříme 10 až 12 minut.
Mezitím rozpálíme na malé pánvičce olej se sojovkou, dokud jemně neprská.
Vypneme napařovací hrnec, rybu přeneseme na talíře, posypeme jemně nakrájenou zelenou jarní cibulkou a polijeme rozpáleným olejem a sojovkou z pánve.
Podáváme s libovolnou přílohou.