• 400 g husích drobů
• 250 g kořenové zeleniny
• 1 pórek
• 1 červená řepa
• 150 g kysaného zelí
• 1 brambor
• 2 stroužky česneku
• 70 g rajčatového protlaku
• olej
• 1 lžíce octa
• 1 lžíce cukru
• 1 dcl zakysané smetany
• 2 bobkové listy
• pepř
• sůl
Husí droby umyjem a uvaříme.
Na oleji orestujeme protlak, cukr a ocet, přidáme očištěnou a nakrájenou řepu, zalijeme trochou vývaru a uvaříme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem z drobů a uvaříme ji doměkka.
Potom k ní přidáme uvařenou řepu, nakrájené kysané zelí, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut.
Podáváme se zakysanou smetanou.