Kuchařské recepty pro každého

Rudý salát

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g rajčat
1-2 červené papriky
zelená petrželka
1 červená cibule
2 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce bodlákového oleje
sůl
pepř
špetka hořčice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omytá rajčata nakrájíme na osminky a vyřízneme tvrdou část kolem stopky.
Papriku opláchneme, odřízneme vrchní část, odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme na tenké kroužky.
Omytou petrželku, osušíme a nasekáme na jemno.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kroužky.
Olej promícháme s octem a hořčicí, dochutíme solí a pepřem.
Zeleninu promícháme a vše přelijeme připraveným dresinkem.
Rudý salát
Rudý salát