• 500 g švestek
• 250 g polohrubé mouky
• 125 ml mléka
• 50 g másla
• 40 g cukru
• 1 žloutek
• 20 g droždí
• sůl
• mák
• máslo na pokapání
Z droždí, trochy vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
Máslo utřeme se zbylým cukrem, přidáme žloutek, mouku, zbytek mléka, sůl a kvásek a vypracujeme měkké těsto.
Necháme asi 30 minut na teplém místě kynout.
Po vykynutí těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát a nakrájíme na čtverečky.
Do středu každého čtverečku dáme vypeckovanou švestku, hodně posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem, okraje přehneme a spojíme, dáme na vymazaný plech a necháme ještě vykynout.
Pak pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova.