• 240 g hladké mouky
• 80 g moučkového cukru
• 110 g másla
• 80 g rozinek
• 20 g oříšků
• 2 žloutky
• 1 bílků na potření
• čokoláda na polevu
• na mandlovou směs: 100 g mandlí + 120g moučkového cukru + 1 bílek + 1 lžíce rumu
Do mouky přidáme cukr, máslo, rozinky nasekané nadrobno, nasekané ořechy, žloutky, zamícháme těsto a dáme odpočinout do chladu.
Potom ho rozválíme na tloušťku 3 mm, formičkou vykrajujeme malá srdíčka, uložíme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do růžova.
Mezitím připravíme mandlovou směs: mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, umeleme a promícháme s cukrem, bílkem a rumem.
Tužší směs rozválíme na tloušťku 3 mm a vykrajujeme stejná srdíčka jako z těsta.
Mezi dvě upečená a vychladnutá srdíčka vložíme jedno srdíčko z mandlové směsi natřené z obou stran bílkem, lehce stlačíme a polovičky každého srdíčka polijeme rozehřátou čokoládou.