• 4 roštěnky
• 2 párky
• 4 plátky slaniny s kůží
• 1 cibule
• olej
• 200 g sterilovaného leča
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• česnek
• mletá paprika
• koření chilli
• sůl
Roštěnky zbavíme tuku a šlach, okraje nařízneme krátkými zářezy, maso naklepeme, potřeme olejem a necháme uležet v chladu.
Na dvou lžicích oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, přidáme lečo, rajčatový protlak a utřený česnek a za stálého míchání povařímwe do hustoty pomazánky.
Pak okořeníme kořením chilli.
Roštěnky poprášíme mletou paprikou, položíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty.
Současně s roštěnkami grilujeme půlky párků naříznuté několika krátkými řezy a plátky slaniny naříznuté na straně bez kůže do tvaru hřebínku.
Opečené roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, osolíme, pokryjeme připraveným lečem, poklademe párky a slaninou, podlijeme odkapanou šťávou a ihned podáváme nejlépe se smaženými bramborovými hranolky.