• 4 plátky hovězí roštěné
• hladká mouka
• 1 kostka masoxu
• 100 g lučiny
• 2 cibule
• sardelová pasta
• máslo
• olej
• mletý černý pepř
• sůl
Plátky roštěné podle potřeby očistíme.
Po stranách je lehce nařízneme, aby se nekroutily a naklepeme je.
Plátky z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou.
Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmažíme.
Ve vyšší pánvi rozpálíme zbylé máslo s olejem.
Vložíme plátky roštěné a z obou stran je důkladně orestujeme.
Pak je podlijeme trochou vody, přidáme cibuli, sardelovou pastu, kostku bujónu a společně maso dusíme.
Občas roštěnou podléváme.
Když máme maso měkké, vyjmeme jej a uložíme v teple.
Lučinu utřeme s trochou vlažné omáčky a pak ji přidáme na pánev.
Sardelovou omáčku ohříváme téměř k varu a stále ji mícháme.
Roštěnou vložíme do omáčky ohřát a podáváme.