• 600 g roštěnky
• 4 plátky šunky
• 4 vejce
• půl cibule
• 1 stroužek česneku
• 3 zelené papriky
• 4 rajčata
• 1 lžička rajčatového protlaku
• sůl
• pepř
• sojová omáčka
Plátky roštěné trochu naklepeme, osolíme a opepříme a na rozpáleném tuku smažíme 3-4 minuty na jedné straně a stejně tak i na druhé straně.
Současně s masem opékáme i 4 plátky šunky, které dříve vyjmeme z tuku, aby nebyly křupavé.
Opečené hovězí plátky vyjmeme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kroužky nakrájenou papriku, rajčata a rajčatový protlak.
Osolíme, promícháme a přikryté dusíme 5 minut.
Podle potřeby přilijeme 1-2 lžíce vody.
4 volská oka připravíme zvlášť.
Na roštěnky položíme opečený plátek šunky a pečené vejce.
Roštěnou se šunkou a pečeným vejcem podáváme s bramborovými hranolky.