Kuchařské recepty pro každého

Roštěná po staročesku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky hovězího masa
100 g tuku
200 g uzeného masa
50 g uzené slaniny
1 cibule
4 rajčata
2 lžičky hořčice
40 g nastrouhaného křenu
sůl
mletá paprika
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem.
Do středu každé roštěnky (na hořčici) položíme na nudličky nakrájené uzené maso nebo klobásu, zabalíme a spojíme jehlou na závitky.
Ty svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou solí.
Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a vložíme na ni roštěnky, které opečeme, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka.
Před dodušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená, oloupaná rajčata, která pak použijeme na ozdobení roštěnek.
Podáváme s vařenými brambory a přeléváme necezenou šťávou, v níž se roštěnky připravovaly.
Roštěná po staročesku
Roštěná po staročesku