• 4 plátky hovězího masa
• 100 g tuku
• 200 g uzeného masa
• 50 g uzené slaniny
• 1 cibule
• 4 rajčata
• 2 lžičky hořčice
• 40 g nastrouhaného křenu
• sůl
• mletá paprika
• česnek
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem.
Do středu každé roštěnky (na hořčici) položíme na nudličky nakrájené uzené maso nebo klobásu, zabalíme a spojíme jehlou na závitky.
Ty svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou solí.
Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a vložíme na ni roštěnky, které opečeme, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka.
Před dodušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená, oloupaná rajčata, která pak použijeme na ozdobení roštěnek.
Podáváme s vařenými brambory a přeléváme necezenou šťávou, v níž se roštěnky připravovaly.