Kuchařské recepty pro každého

Roštěná na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
4 roštěnky
1 mrkev
1 petržel
čtvrtka menšího celeru
1 malá cibule
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
půlka citrónu
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
200 ml kysané smetany
olej
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a na oleji zprudka opečeme po obou stranách.
Pak je vyjmeme a uložíme do tepla.
Do zbylého tuku dáme smažit jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, nové koření a bobkový list.
Přidáme na kolečka nakrájený citrón a opečené roštěnky.
Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Měkké roštěnky vyjmeme a opět uložíme do tepla.
Vydušenou šťávu osladíme tmavým cukrem a rozmixujeme, ale ještě předtím vyjmeme kuličky nového koření, bobkový list a kolečka citrónu.
V kastrolku rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku.
Zalijeme ji trochou studené vody, přidáme rozmixovanou omáčku, promícháme a dobře povaříme.
Pak vlijeme kysanou smetanu a ještě krátce povaříme.
Roštěná na smetaně
Roštěná na smetaně