Kuchařské recepty pro každého

Rošťácká polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g uzeného bůčku
100 g párků
350 g kysaného zelí
100 g cibule
3 stroužky česneku
1,5 l vody
2 dcl zakysané smetany
50 g tuku
2 lžíce hladké mouky
50 g rajčatového protlaku
sůl
mletý černý pepř
mletá červená paprika
2 bobkové listy
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou.
Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka.
Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme.
Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší, a přidáme na kolečka nakrájený párek.
Rošťácká polévka
Rošťácká polévka