• 600 g králičího masa
• 200 g vepřového bůčku
• 200 g předního hovězího masa
• 1 vejce
• strouhanka
• 1 cibule
• sterilovaná zelenina (mrkev
• hrášek,celer)
• 50 ml oleje
• 50 ml bílého vína
• 1 lžička hladké mouky
• rajský protlak
• sůl
• pepř
Králíka vykostíme a maso opatrně rozklepeme na plát a jemně osolíme a opepříme.
Zbylé odřezky umeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem, osolíme, opepříme a přimícháme vejce, trochu strouhanky a scezenou sterilovanou zeleninu.
Připravenou směs rozetřeme na plát masa, stočíme do rolády, převážeme nití a opečeme na rozehřátém oleji.
Pak roládu vyndáme, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, vložíme roládu, podlijeme vínem a přikryté dusíme doměkka.
Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Až je maso měkké, roládu vyndáme a nakrájíme na plátky.
Šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
Podáváme s dušenou rýží.