Kuchařské recepty pro každého

Roláda z králíka

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g králičího masa
200 g vepřového bůčku
200 g předního hovězího masa
1 vejce
strouhanka
1 cibule
sterilovaná zelenina (mrkev
hrášek,celer)
50 ml oleje
50 ml bílého vína
1 lžička hladké mouky
rajský protlak
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka vykostíme a maso opatrně rozklepeme na plát a jemně osolíme a opepříme.
Zbylé odřezky umeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem, osolíme, opepříme a přimícháme vejce, trochu strouhanky a scezenou sterilovanou zeleninu.
Připravenou směs rozetřeme na plát masa, stočíme do rolády, převážeme nití a opečeme na rozehřátém oleji.
Pak roládu vyndáme, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, vložíme roládu, podlijeme vínem a přikryté dusíme doměkka.
Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Až je maso měkké, roládu vyndáme a nakrájíme na plátky.
Šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
Podáváme s dušenou rýží.
Roláda z králíka
Roláda z králíka