• 5 vajec
• 100 g cukru krupice
• 2 lžíce kakaa
• na náplň: 100 g mléčné čokolády + 3 lžíce mléka + 4 lžíce rozpuštěné instantní kávy + 200 g másla + 100 g moučkového cukru
Bílky oddělíme od žloutků a šleháme s polovinou dávky cukru.
Žloutky ušleháme zvlášť se zbylým cukrem.
Vše dohromady smícháme a přidáme kakao.
Hmotu rozetřeme na plech s papírem, který jsme předem lehce potřeli olejem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Mezitím si připravíme náplň tak, že čokoládu rozpustíme v teplém mléce, přidáme kávu a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem ušleháme a postupně přidáme čokoládovou hmotu.
Plát potřeme připravenou náplní a stočíme do rolády.
Zbylým krémem roládu potřeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme vychladnout.