• 80 dkg filé z lososa
• 20 dkg zeleného chřestu
• 2 cibule
• 6 dkg másla
• 20 dkg jasmínové rýže
• 2-3 dcl kuřecího vývaru
• 4 dcl bílého vína Irsai Olivér
• 6 dcl smetany
• 6 dcl oleje
• sůl
• pepř
• 5-10 dkg lososího kaviáru
Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, zalijeme bílým vínem a vaříme tak, aby se tekutina pomalu odpařila.
Tenčí část lososího filé rozkrájíme na kostičky.
Silnější část nakrájíme na plátky a na několika kapkách oleje pak tyto plátky na mírném ohni propečeme.
Předvařenou rýži vložíme na dušenou cibulku, přidáme kostičky lososího masa, zalijeme vývarem a smetanou, osolíme, opepříme a pomalu uvedeme do varu.
Chřest spaříme.
Z hotového rizota tvoříme s pomocí šálku kopečky, které vyklopíme na chřest rozložený na talíři, na tyto kopečky poklademe opečené lososí plátky a nakonec plátky lososa pokryjeme vrstvou lososího kaviáru.