Kuchařské recepty pro každého

Rizoto z lososa se zeleným chřestem

Potřebujeme tyto suroviny:
80 dkg filé z lososa
20 dkg zeleného chřestu
2 cibule
6 dkg másla
20 dkg jasmínové rýže
2-3 dcl kuřecího vývaru
4 dcl bílého vína Irsai Olivér
6 dcl smetany
6 dcl oleje
sůl
pepř
5-10 dkg lososího kaviáru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, zalijeme bílým vínem a vaříme tak, aby se tekutina pomalu odpařila.
Tenčí část lososího filé rozkrájíme na kostičky.
Silnější část nakrájíme na plátky a na několika kapkách oleje pak tyto plátky na mírném ohni propečeme.
Předvařenou rýži vložíme na dušenou cibulku, přidáme kostičky lososího masa, zalijeme vývarem a smetanou, osolíme, opepříme a pomalu uvedeme do varu.
Chřest spaříme.
Z hotového rizota tvoříme s pomocí šálku kopečky, které vyklopíme na chřest rozložený na talíři, na tyto kopečky poklademe opečené lososí plátky a nakonec plátky lososa pokryjeme vrstvou lososího kaviáru.
Rizoto z lososa se zeleným chřestem
Rizoto z lososa se zeleným chřestem