• 400 g zbylého pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
• 300 g rýže
• 200 g žampionů nebo jiných hub
• 40 g slaniny
• 60 g cibule
• 1 lžíce sterilovaného hrášku
• 1 zelená paprika
• 2 rajčata
• 60 g tvrdého sýra
• 20 g másla nebo rostlinného tuku
• petrželka
• kmín
• sůl
Část jemně sekané cibule zpěníme na másle nebo rostlinném tuku, přidáme pokrájené žampiony, osolíme, okmínujeme a dusíme ve vlastní šťávě.
Vypranou rýži zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Zbylou cibuli osmažíme na pokrájené slanině, přidáme proužky zelených paprik, čtvrtky rajčat, pokrájené kuřecí maso a krátce podusíme.
Dušenou rýži smícháme s dušenými houbami, zeleninou a masem.
Nakonec vmícháme okapaný sterilovaný hrášek a necháme prohřát.
Na talířích sypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky.
Podáváme s kompotem.