Kuchařské recepty pro každého

Rizoto z kohoutího masa

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g kohoutího masa
300 g rýže
1 cibule
1 malý květák
50 g mrkve
100 g vyloupaného zeleného hrášku
rostlinný olej
drůbeží vývar
sůl
pepř
mletá červená paprika
zelená petrželová nať
tvrdý sýr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umeleme na masovém mlýnku a osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme, zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme připravené maso a opečeme.
Pak poprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme dopoloměkka.
Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek, znovu krátce podusíme, pak přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a dusíme doměkka.
Očištěný květák uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, rozebereme na růžičky, přidáme k masu a zlehka promícháme.
Podáváme posypané tvrdým strouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou zelenou petrželovou natí.
Rizoto z kohoutího masa
Rizoto z kohoutího masa