• 400 g kohoutího masa
• 300 g rýže
• 1 cibule
• 1 malý květák
• 50 g mrkve
• 100 g vyloupaného zeleného hrášku
• rostlinný olej
• drůbeží vývar
• sůl
• pepř
• mletá červená paprika
• zelená petrželová nať
• tvrdý sýr
Maso umeleme na masovém mlýnku a osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme, zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme připravené maso a opečeme.
Pak poprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme vývarem a dusíme dopoloměkka.
Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek, znovu krátce podusíme, pak přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a dusíme doměkka.
Očištěný květák uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, rozebereme na růžičky, přidáme k masu a zlehka promícháme.
Podáváme posypané tvrdým strouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou zelenou petrželovou natí.