Kuchařské recepty pro každého

Rizoto s rajčaty a olivami

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g rýže
2 cibule
2 stroužky česneku
300 g rajčat
olivový olej
2 lžíce rajského protlaku
sůl
čerstvá nebo sušená bazalka
50 g černých oliv
150 g tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme protlak, na osminky nakrájená rajčata a rýži a osmahneme.
Pak osolíme, zalijeme 4 dcl vody, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 15 minut.
Hotové rizoto posypeme nasekanou bazalkou, nakrájenými olivami a nastrouhaným sýrem.
Rizoto s rajčaty a olivami
Rizoto s rajčaty a olivami