• 400 g rýže
• 350 g lišek
• 2 cibule
• 120 g másla
• 120 g pancetty
• 120 ml smetany ke šlehání
• 2 l vývaru
• 160 g parmezánu
Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme pokrájené lišky a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme.
Potom přidáme rýži a opékáme ji.
Až je rýže lesklá a zrnka zprůsvitní, zalijeme ji vývarem a při mírné teplotě vaříme (bez míchání).
Po 15 minutách přidáme smetanu a lehce promícháme.
Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíše řidší.
Nakonec přidáme zbytek pancetty, který jsme opekli na pánvi.
Při podávání porce rizota s liškami posypeme nastrouhaným parmezánem.