• 200 g oloupaných krevet
• 200 g rýže basmati
• 100 g zeleného hrášku
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 1 červená (nebo žlutá) paprika
• 2 lžíce olivového oleje
• 15 g másla
• 400 ml vody
• 50 g kokosové pasty
• 1 lžička soli
• čerstvě umletý černý pepř
• 1 lžička kari koření
Cibuli nakrájíme na tenké kostičky, česnek oloupeme a utřeme, z papriky odstraníme semena a nakrájíme na tenké pláky.
Ve velké pánvi na rozpálený olej a máslo dáme zeleninu a dusíme na mírném plameni asi 8 minut.
Pak přidáme kari a rýži, na kousky nakrájenou kokosovou pastu, vodu a sůl, zvýšíme teplotu, směs přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
Pak přidáme krevety a hrášek, asi 2-3 minuty povaříme, pak odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou asi 5 minut dojít.
Rizoto promícháme vidličkou a ihned podáváme.