• 1-1,5 kg husích drůbků (křídla
• krky
• žaludky
• srdce
• játra)
• 400 g rýže
• 100 g cibule
• 100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
• tuk
• sůl
• pepř
• vývar z drůbků
• zelená petrželka
• 100 g tvrdého sýra
Očištěné a omyté drůbky (bez jater) uvaříme ve slané vodě.
Poté je zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky.
Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájená játra a krátce podusíme.
Pak přidáme drůbky, opepříme, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou z vývaru a krátce povaříme.
Přidáme opláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z drobů, necháme bez promíchání projít varem a pod poklicí nebo v troubě dusíme do měkka.
Do hotového rizota vmícháme hrášek.
Porce posypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.