Kuchařské recepty pro každého

Rizoto po milánsku

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g rýže
1 malá cibule
75 g hrášku
1 lžíce oleje
40 g másla
sůl
pepř
česnek
petrželka
100 g strouhaného sýra
75 g šunkového salámu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli zpěníme na polovině připraveného množství másla, přisypeme rýži a mírně opražíme, potom zalijeme vařící vodou, osolíme a rýži dusíme do měkka, nakonec vmícháme zbytek másla a směs posypeme sýrem.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájený salám, prolisovaný česnek, petrželku, osolíme, opepříme.
Až česnek zrůžoví, tak přidáme hrášek, podlejeme horkou vodou a dusíme do měkka.
Potom smícháme s rýží.
Rizoto po milánsku
Rizoto po milánsku