Kuchařské recepty pro každého

Rizoto houbové

Potřebujeme tyto suroviny:
3 varné sáčky s rýží
1 cibule
0,1 dcl rostlinného oleje
3/4 hrnku sušených nebo 500 g čerstvých hub (různé druhy)
sůl
pepř
sojová omáčka
strouhaný sýr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sušené houby předem namočíme, aby změkly.
Uvaříme rýži.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova.
Namočené houby "vyždímáme" a přidáme k cibulce a podusíme (pokud se rozhodneme pro čerstvé houby, tak je omyté nakrájíme na kousky a též podusíme).
Přidáme uvařenou rýži a zamícháme.
Ochutíme solí, pepřem a podle chuti sojovou omáčkou.
Rizoto houbové
Rizoto houbové