Kuchařské recepty pro každého

Řízek v bramboráku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové kýty
200 g rostlinného tuku
100 g hladké mouky
6 lžic mléka
5 lžic nastrouhaných brambor
4 ks stroužků česneku
2 vejce
majoránka
mletý černý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky.
Mírně naklepeme a osolíme.
Oloupané brambory jemně nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, přelijeme horkým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, hladkou mouku a dobře promícháme v hladké těstíčko.
Podle potřeby můžeme dosolit.
Maso obalíme v těstíčku a na rozpáleném rostinném tuku zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.
Řízek v bramboráku
Řízek v bramboráku