• 600 g vepřové kýty
• 200 g rostlinného tuku
• 100 g hladké mouky
• 6 lžic mléka
• 5 lžic nastrouhaných brambor
• 4 ks stroužků česneku
• 2 vejce
• majoránka
• mletý černý pepř
• sůl
Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky.
Mírně naklepeme a osolíme.
Oloupané brambory jemně nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, přelijeme horkým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, hladkou mouku a dobře promícháme v hladké těstíčko.
Podle potřeby můžeme dosolit.
Maso obalíme v těstíčku a na rozpáleném rostinném tuku zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.