• 1 kg vepřového masa (plec
• krkovička nebo libový bůček)
• 500 g vepřových drobů (jazyk
• srdce
• játra
• ledvinky
• slezina)
• 3 větší cibule
• 4 lžíce sádla
• sladká paprika
• chilli
• drcený kmín
• mletýo pepř
• 2 lžíce hladké mouky
• 5 stroužků česneku
• sůl
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme.
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří.
Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem) a za častého míchání dusíme téměř doměkka.
Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme.
Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.