Kuchařské recepty pro každého

Řeznický guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřového masa (plec
krkovička nebo libový bůček)
500 g vepřových drobů (jazyk
srdce
játra
ledvinky
slezina)
3 větší cibule
4 lžíce sádla
sladká paprika
chilli
drcený kmín
mletýo pepř
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme.
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří.
Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem) a za častého míchání dusíme téměř doměkka.
Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme.
Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.
Řeznický guláš
Řeznický guláš