Kuchařské recepty pro každého

Reveňový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
180 g polohrubé mouky
15 g droždí
30 g cukru
soli
100 ml mléka
50 g másla
2 žloutky
2 bílky
50 g másla
150 g cukru
250 g tvarohu
půl vanilkového pudinkového prášku
reveň
mandle
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, droždí, cukru, soli, mléka, másla a jednoho žloutku zaděláme těsto.
Vykynuté těsto vložíme na dno máslem vymazané formy a ponecháme zvýšený okraj.
S máslem utřeme cukr, druhý žloutek a tvaroh a vmícháme vanilkový prášek a sníh z bílků.
Tvaroh rozetřeme na těsto, pokryjeme jej podušenou okapanou revení a zvolna pečeme asi 1 hodinu.
Teplý koláč posypeme loupanými praženými mandlemi.
Reveňový koláč
Reveňový koláč