• 500 g reveně
• 100 + 50 g cukru
• 4 lžíce jablečného moštu
• 2 plátky želatiny
• 250 g jahod
• 1/4 litru šlehačky
• 1 vanilkový cukr
Omytou a oloupanou reveň nakrájejte na 2 cm kousky.
Konce odřízněte.
Želatinu namočte do studené vody.
Mošt a 1/4 litru vody svařte se 100g cukru.
Přidejte reveň, nechte přejít varem, přikryjte poklicí, nechte 5 minut nasakovat.
Vymačkanou želatinu vmíchejte k reveni a nechte rozpustit.
Želé dejte chladit.
Omyté jahody rozpulte, smíchejte s 50 g cukru, 10 minut chlaďte.
Do šlehačky přidejte vanilkový cukr a ušlehejte ji dotuha.
Želé a jahody navrstvěte do skleněných pohárů, ozdobte šlehačkou a podávejte.