Kuchařské recepty pro každého

Řepánky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
80 g másla
100g cukru
2 žloutky
špetka soli
1 sáček suchého droždí
250 ml mléka
půlka řepy
50 g mletého máku
skořice
sekané lískové ořechy
cukr na pomoučení dle chuti
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zaděláme kynuté těsto jako na buchty a necháme na teple vykynout.
Mezitím očistíme a nastrouháme řepu, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody, přidáme mák a dusíme doměkka.
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, rozválíme na placičky, do nich dáme řepnou náplň, zabalíme, naskládáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme drobenkou se skořicí a oříšky a upečeme v předehřáté troubě při 165°C.
Řepánky
Řepánky