• 300 g bílých fazolí
• 12 velkých cibulí
• 8 lžic oleje
• mletou sladkou a pálivou papriku
• oregano
• vodu
• sůl
• pepř
Fazole propláchneme a necháme ve vodě nabobtnat den předem.
Vodu, ve které nabobtnaly osolíme a fazole uvaříme doměkka.
Potom je scedíme a necháme okapat.
Vodu z fazolí nevyléváme, ale necháme vychladit.
Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na oleji, přidáme koření, sůl a pepř.
Do mírně vymaštěné nádoby pokládáme střídavě tenké vrstvy fazolí a cibule tak, aby první a poslední vrstva byla z fazolí.
Nakonec vše pokapeme olejem a zalijeme vodou z fazolí, kterou jsme si uschovali.
Potom vše zapečeme po dobu 20-25minut ve středně vyhřáté troubě.