• 60 g droždí
• 125 ml vlažného mléka
• 100 g cukru
• 1 kg polohrubé mouky
• špetka soli
• nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
• 250 ml vlažné vody
• 200 g sezamových semínek
• 5 vajec uvařených natvrdo a obarvených na červeno
• 1 bílek
• olej
• sezamová semínka
Droždí smícháme s mlékem, cukrem a necháme 10 minut kynout.
Přidáme 125 g prosáté mouky, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout do druhého dne.
Kvásek smícháme s ostatní moukou, přidáme sůl, pomerančovou kůru, vodu a mícháme nejméně 10 minut.
Dvě třetiny vyválíme na dlouhý hladký 5 cm silný pecen a položíme na plech (plech předtím vymažeme olejem a hustě posypeme sezamovými semínky).
Ze zbylého těsta vyválíme 2 tenké proužky, dlouhé jako pecen.
Obalíme je sezamovými semínky, obložíme jimi pecen a přitlačením spojíme.
Vejce vmáčkneme kolmo do pecnu, pecen potřeme žloutkem, posypeme sezamovými semínky, přikryjeme a necháme 3 hodiny kynout.
Troubu vyhřejeme na 200°C a pečeme 50 minut.