• 750 g mletého masa
• 450 g brambor
• 800 g sterilovaných rajčat
• 2 lilky
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 svazek sekané petrželky
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 50 g hladké mouky
• 50 g másla
• 600 ml mléka
• 200 g jogurtu
• 2 vejce
• 4 lžíce strouhaného parmazánu
• 3 lžíce strouhanky
• sůl
• pepř
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet.
Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme maso a opečeme.
Pak přimícháme petrželku, rajčata a protlak, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme.
Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.
Z mouky a másla upražíme jíšku, přilijeme mléko a provaříme.
Pak necháme vychladnout.
Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr, osolíme a opepříme.
Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou, naplníme ji masem a přikryjeme plátky brambor a lilků, zalijeme omáčkou a pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 50 minut.