• 1 kuře (nebo slepice)
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 malý celer
• 2 vejce
• 50 g rýže
• sůl
• mletý černý pepř
• 7 kuliček černého pepře
• 5 kuliček nového koření
• 3,5 l horké vody
• šťáva ze 2 citrónů
• 1 lžíce petrželové natě
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme.
Přidáme omyté maso, mrkev, celer, kuličky pepře a nového koření, zalijeme horkou vodou, osolíme a pomalu vaříme.
Až maso změkne, vyndáme jej a vývar přecedíme.
Do vývaru přidáme rýži, přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Vejce rozšleháme, pomalu a za stálého míchání přidáváme citrónovou šťávu a několik lžiček vývaru, pak tuto směs přilijeme do polévky a vaříme na mírném ohni tak, aby se vejce nesrazila.
Před podáváním porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí.