• 600 g rebarbory
• 250 g hladké mouky
• 125 g másla
• 20 g cukru
• 3–4 lžíce vody
• 1 skořicový cukr
• na náplň: 300 g tvarohu + 1 větší vejce + 2 vanilkové cukry + 2–3 lžíce mléka
• na ozdobu: velká hrst rozinek + mleté mandle
Z mouky, změklého másla, špetky soli a cukru vypracujeme těsto, zabalíme do potravinové folie a vložíme na 20 minut do lednice.
Rebarboru očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky.
Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vajíčkem a mlékem.
Těsto opatrně rozválíme na pomoučeném válu na přibližně 3 mm silný plát, přeneseme do dortové formy a vytvarujeme.
Těsto na dně propíchneme vidličkou.
Na těsto dáme nakrájenou rebarboru a posypeme ji skořicovým cukrem.
Na rebarboru rovnoměrně naneseme tvarohovou náplň, uhladíme, posypeme rozinkami a mandlemi a pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C.