• 500 hladké mouky
• 120 g cukru
• 160 g hery
• špetka soli
• vanilinový cukr
• prášek do pečiva
• 20 ml mléka
• 2 vejce
• 800 g rebarbory
• 250 g cukru
• 1 vanilkový puding
• 30 ml zakysané smetany
• 50 g hery
• 3 vejce
Rebarboru nakrájíme a posypeme cukrem.
Z mouky, cukru, hery, vajec, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Z rebarbory slijeme šťávu, přilijeme 300 ml vody, přidáme pudink se smetanou a směs přivedeme k varu.
Pak přimícháme tuk a rozšlehaná vejce.
Teplým pudingem potřeme těsto, na puding poklademe rebarboru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut.
Upečený koláč zlehka pokapeme máslem a posypeme cukrem.