• 350 g polohrubé mouky
• 80 g cukru
• 1/2 kypřícího prášku
• 1 vejce
• 1 prášek do pečiva
• 1 vanilkový cukr
• 30 ml mléka
• 100 g změklého másla
• na druhé těsto: 150 g polohrubé mouky + 4 vejce + 100 g cukru + 2 vanilinové cukry + zbytek kypřícího prášku
• na náplň: 500 g rebarbory + 100 g cukru + skořice
Z mouky, cukru, kypřícího prášku, vejce, mléka a másla vypracujeme těsto a necháme asi dvě hodiny v chladničce odpočinout.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostky a smícháme s cukrem a skořicí.
První těsto vyválíme, dáme na plech a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Druhé těsto připravíme tak, že vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem.
Z trouby vytáhneme plech s upečeným těstem, na něj dáme rebarboru (i se šťávou, kterou pustila díky cukru), zalijeme druhým těstem a znovu pečeme dozlatova.
Před podáváním rebarborové řezy pocukrujeme.