• 1 kg polohrubé mouky
• 4 dcl mléka
• 60 g droždí
• 6 žloutků
• 250 g práškového cukru
• 250 g másla
• 200 g rozinek
• 200 g mandlí
• 2 dcl rumu
• špetka badyánu
• 1 lžička roztlučených švestkových jadérek (nebo hořkých mandlí)
• 1 lžička soli
• 1 lžička citrónové kůry
• máslo na potření
• práškový cukr na posypání
Rozinky namočíme předem na několik dnů do rumu.
Z droždí, části mléka, cukru a mouky připravíme kvásek.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, kvásek, mouku se solí, okapané rozinky, umletá švestková jádra, pokrájené oloupané mandle sladké, badyán a citrónovou kůru.
Z vypracovaného těsta uděláme 10 bochánků, které v troubě upečeme.
Ještě horké je potřeme máslem a obalíme v cukru.