• 300 g hladké mouky
• 4 lžičky Capuccina
• 50 g mletých mandlí
• 50 g lískových oříšků
• 50 ml vody
• 100 g moučkového cukru
• 2 balení Vanilkového cukru
• špetka soli
• 200 g másla
• 100 g čokoládové polevy
• 30g nasekaných mandlí
• 30 g nasekaných pistáciových jader
Capuccino dáme vařit do 50 ml vody a necháme vychladnout.
Mouku, mandle, lískové ořišky, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr a špetku soli dobře promícháme, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky a vychladlé capuccino (podle potřeby) a vypracujeme těsto.
To pak zabalíme do fólie a dáme odpočinout do ledničky na 1 hodinu.
Pak z těsta tvoříme rohlíčky, které pečeme při 200°C 10-12 minut.
Pistácie a mandle nožem rozsekáme a smícháme s vanilkovým cukrem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu.
Povrch rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy, hustě posypeme oříškovou směsí a necháme dobře ztuhnout.