• 500 g hovězí maso přední
• 1 cibule
• 2 lžíce másla
• 4 kuličky pepře
• 2 kuličky nového koření
• 1 bobkový list
• 200 g rajského protlaku
• 200 ml kečupu
• sůl
• cukr
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké (podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru).
V kastrolu na rozpuštěném másle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem z masa a vaříme.
Až je cibule měkká, přidáme rajský protlak a kečup.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
Dochutíme cukrem a solí.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou.
Rajskou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovým knedlíkem.