Kuchařské recepty pro každého

Rajská omáčka s hovězím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězí maso přední
1 cibule
2 lžíce másla
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
200 g rajského protlaku
200 ml kečupu
sůl
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké (podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru).
V kastrolu na rozpuštěném másle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem z masa a vaříme.
Až je cibule měkká, přidáme rajský protlak a kečup.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
Dochutíme cukrem a solí.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou.
Rajskou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovým knedlíkem.
Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská omáčka s hovězím masem