• 300 g žampiónů
• 750 g rajčat
• 300 g cukety
• 1 cibule
• 3 lžíce olivového oleje
• lžička citrónové šťávy
• 4 lístky bazalky
• 4 lžíce vinného octa
• 4 lžíce červeného vína
• sůl
• pepř
Očištěné žampióny nakrájíme na tenké plátky.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 2 lžících rozpáleného oleje, pak přidáme žampióny a podusíme asi 3 minúty.
Pak osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
Oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtiny, cukety nakrájíme na plátky a ozdobně je naskladáme na mísu.
Smícháním octa, červeného vína, 3 lžic vody, soli, pepře a zbylé lžíce oleje vymícháme zálivku a tu nalijeme na salát.
Nakonec posypeme lístky bazalky a můžeme podávat.