Kuchařské recepty pro každého

Rajčatový salát s cuketami

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g žampiónů
750 g rajčat
300 g cukety
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
lžička citrónové šťávy
4 lístky bazalky
4 lžíce vinného octa
4 lžíce červeného vína
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné žampióny nakrájíme na tenké plátky.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 2 lžících rozpáleného oleje, pak přidáme žampióny a podusíme asi 3 minúty.
Pak osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
Oloupaná rajčata nakrájíme na čtvrtiny, cukety nakrájíme na plátky a ozdobně je naskladáme na mísu.
Smícháním octa, červeného vína, 3 lžic vody, soli, pepře a zbylé lžíce oleje vymícháme zálivku a tu nalijeme na salát.
Nakonec posypeme lístky bazalky a můžeme podávat.
Rajčatový salát s cuketami
Rajčatový salát s cuketami