• 500 g brambor
• 2 šunkové klobásy
• 150 g mraženého hrášku
• 2 kedlubny
• 150 ml smetany
• 50 g másla
• sůl
• 50 g hladké mouky
• mletý bílý pepř
• na špičku nože muškátového květu
Kedlubny s bramborami oloupeme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky, vložíme je do osolené vody a uvaříme do měkka.
Pak je scedíme a vývar necháme vychladnout.
Z másla a hladké moouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji asi 500 ml vychladeného vývaru a rozšleháme.
Vzniklý bešamel asi 15 minut zvolna povaříme.
Pak dochutíme mletým bílým pepřem, muškátovým květem, případně soli, zředíme smetanou a znovu přivedeme k varu.
Do připravené omáčky vložíme uvařené brambory, kedlubny a mražený hrášek, všechno společně prohřejeme a odstavíme.
Klobásy nakrájíme na silnější kolečka a krátce opečeme na teflonové pánvi.
Podáváme k zeleninovému ragú.