• 800 g filetů z kapra
• 4 plátky anglické slaniny
• 1 cibule
• sůl
• 2 bobkové listy
• 6 kuliček pepře
• 3 lžíce nastrouhaného perníku
• 500 ml piva
• 30 g másla
• citrónová šťáva
• olej
Filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme odležet do chladu.
Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny.
Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme.
Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa.
Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem.
Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby vložíme zpět a prohřejeme.