• 100 g polohrubé mouky
• 100 g cukru
• 1 balíček vanilkového cukru
• 4 žloutky
• 4 bílky
• půl lžičky kypřícího prášku s vinným kamenem
• 20 g jemného kukuřičného škrobu
• na punčový sirup: 150 ml vody + 5 lžic červeného sirupu + šťáva z 1 citronu + 3 lžíce rumu + 1 lžička punčového aroma + 2 zarovnané lžíce moučkového cukru + 1 zarovnaná lžíce prosátého kakaa
• na potření a ozdobu: 150 g rybízového džemu + 1 balíček polevy v prášku s punčovou příchutí + 3 lžíce mléka
Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem a vařečkou zlehka zapracujeme do žloutkové pěny.
Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C.
Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný pečící papír, stáhneme papír, na kterém se plát pekl, a necháme vychladnout.
Z plátu nožem odkrojíme z delší strany pruh 1 s velikostí 15x30 cm (na vyložení formy) a pruh 2 s velikostí 11x30 cm (na zakrytí tunelu).
Oba pruhy potřeme džemem.
Zbylý plát 3 odložíme na pozdější použití.
Na přípravu punčového sirupu nalijeme do mísy vodu, sirup, šťávu, rum a aroma.
Přidáme cukr a metličkou důkladně promícháme.
Formu vyložíme potravinářskou fólií a plátem 1.
Polovinu plátku 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy.
Do sirupu vmícháme kakao, namočíme druhou polovinu plátu 3 a vložíme do formy.
Zakryjeme plátem 2 a odložíme na 2 hodiny do ledničky.
Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obalu.
Tunel vyklopíme z formy, stáhneme fólii a potřeme polevou.