• 4 pstruzi
• 200 g másla
• 30 g oleje
• 500 g čerstvých hub
• sůl
• pepř
• hladká mouka
• petrželka
• na omáčka: 1 cibule + 100 g másla
Pstruhy osolíme, opepří, poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách.
Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a dusíme do měkka.
Pak houby dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení, posypeme jemnou strouhankou a necháme slabě zhnědnout v troubě.
Omáčku připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně.
Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.