• 4 pstruhy
• 80 g mandlových lupínků
• 1 kelímek zakysané smetany
• sušená citrónová kůra
• bílý pepř
• máslo
• olivový olej
• šafrán
• hladká mouka na obalení
Pstruhy důkladně omyjeme, očistíme, zbavíme šupin, osušíme, mírně osolíme, posypeme bílým pepřem a sušenou citrónovou kůrou, zlehka obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle krátce osmažíme.
Pak je přendáme do pekáče, podle potřeby pokapeme olivovým olejem a v mírně vyhřáté troubě propečte.
Mandlové lupínky opražíme na pánvi dozlatova.
Do zakysané smetany přidáme trochu citrónové kůry, špetku šafránu a lžičku olivového oleje a důkladně promícháme.
Při podávání pstruhy podlijeme smetanovou omáčkou a posypeme mandlemi a podáváme s dílky citronu a s americkými brambory.