Kuchařské recepty pro každého

Pstruzi na mandlích

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruhy
80 g mandlových lupínků
1 kelímek zakysané smetany
sušená citrónová kůra
bílý pepř
máslo
olivový olej
šafrán
hladká mouka na obalení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy důkladně omyjeme, očistíme, zbavíme šupin, osušíme, mírně osolíme, posypeme bílým pepřem a sušenou citrónovou kůrou, zlehka obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle krátce osmažíme.
Pak je přendáme do pekáče, podle potřeby pokapeme olivovým olejem a v mírně vyhřáté troubě propečte.
Mandlové lupínky opražíme na pánvi dozlatova.
Do zakysané smetany přidáme trochu citrónové kůry, špetku šafránu a lžičku olivového oleje a důkladně promícháme.
Při podávání pstruhy podlijeme smetanovou omáčkou a posypeme mandlemi a podáváme s dílky citronu a s americkými brambory.
Pstruzi na mandlích
Pstruzi na mandlích