Kuchařské recepty pro každého

Pstruh s petrželovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
3 pstruzi
3 žloutky
kořenová zelenina
zelená jemně sekaná petržel
olej
citrón
sůl
nové koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájíme kořenovou zeleninu, dáme do litru vody, přidáme nové koření, citrónou šťávu a sůl a povaříme.
Vývar necháme na mírném ohni, vložíme pstruhy i s hlavou a zvolna vaříme asi 15 minut.
Omáčku připavíme tak, že natvrdo uvařené žloutky rozetřeme a smícháme s citrónou šťávou, pepřem a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninou.
Za stálého míchání přikapáváme olej.
Pstruhy podáváme s vařenými brambory a zalijeme omáčkou.
Pstruh s petrželovou omáčkou
Pstruh s petrželovou omáčkou