• 4 pstruzi
• 4 plátky anglické slaniny
• houby
• 1 cibule
• máslo
• olej
• sůl
• pepř
• sladká mletá paprika
• drcený kmín
• libeček
• kadeřavá petrželka
Pstruhy necháme rozmrazit, pak je důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Cibuli, česnek a houby nakrájíme na plátky.
Cibuli s česnekem osmahneme na másle, přidáme houby, orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a libeček, okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí, směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí.
Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce.
Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá.