• 1 pstruh
• 300 g hub
• 1 kysaná smetana
• mléko
• 100 g másla
• 2 vejce
• sůl
• bílý pepř
• drcený kmín
• olej
• citrón
• vývar
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme, naložíme do kyselé smetany rozředěné trochou mléka a necháme ho marinovat alespoň 24 hodin.
Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby.
Až je pstruh skoro pečený, orestujeme na másle houby a lehce je osolíme a okmínujeme.
Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby, zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci a necháme srazit na omeletu.
Při podávání pstruha touto omeletou překrýváme.
Ozdobíme citrónem.