Kuchařské recepty pro každého

Pstruh pečený po šumavsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 pstruh
300 g hub
1 kysaná smetana
mléko
100 g másla
2 vejce
sůl
bílý pepř
drcený kmín
olej
citrón
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme, naložíme do kyselé smetany rozředěné trochou mléka a necháme ho marinovat alespoň 24 hodin.
Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby.
Až je pstruh skoro pečený, orestujeme na másle houby a lehce je osolíme a okmínujeme.
Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby, zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci a necháme srazit na omeletu.
Při podávání pstruha touto omeletou překrýváme.
Ozdobíme citrónem.
Pstruh pečený po šumavsku
Pstruh pečený po šumavsku