• 500 g pštrosího masa (steaky)
• 1 malá cibule
• 300 g sterilovaného celeru
• 1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem
• na omáčku: 2 lžíce vody
• 2,5 lžíce sójové omáčky
• 2 lžíce sherry
• 1 lžíce cukru
• 1 lžička bramborového škrobu
• sůl
• mletý černý
• pepř
• špetka glutasolu
• olej na smažení
Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celer na kostičky.
Přísady do omáčky smícháme.
Na rozpáleném oleji osmahneme maso tak, aby změnilo barvu (nejméně 20 vteřin).
Pak vyndáme.
Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni osmahneme cibuli a celer (asi 1 minutu).
Pak zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a povaříme.
Nakonec přidáme maso, zlehka promícháme a ihned podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem.