Kuchařské recepty pro každého

Pruské masové koule

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg mletého masa
1 cibule
1 vejce
půl housky
sůl
půl lžičky mletého pepře
půl lžičky mletého kmínu
na omáčku: 10 dkg másla + 4 lžíce mouky + 350 ml mléka + 3 kyselé okurky + sůl + 2 kuličky nového koření + 1 bobkový list + 8 kuliček pepře + špetka cukru + 2 lžíce octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso řádně promícháme s vajíčkem, kořením, nasekanou cibulí a namočenou a vymačkanou houskou.
Pokud se masová směs zdá příliš řídká a vlhká, dosypeme případně trošku strouhanky.
Ze směsi vytvoříme 12 masových koulí o velikosti meruněk.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na něm opražíme mouku (uděláme si světlou jíšku), kterou rozmícháme s mlékem a stejným množstvím vody, přidáme ocet a zbylé suroviny na omáčku kromě okurek a přivedeme k varu.
Pak vložíme masové koule a vaříme je na malém plameni pod pokličkou přibližně půl hodiny.
Ke konci vaření přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky.
Pruské masové koule
Pruské masové koule